POROSIA E QERBELAS

POROSIA E QERBELÂS
S’ka fe pa ndërgjegje
s’ka zot përveç Tij
HU

Sot me aksham, e hane 08 gusht 2022, evokimi vjetor për dëshmoret e Qerbelasë merr kulminacion dhe dhimta për dëshmoret shndërrohet në shpersë, se pas vështirësive të kësaj bote vjen shpëtimi. (K 94:5-6)

O ju që këto ditët
i përkujtuat me lot
familjen e të dashurit të Zotit,
Profetit i të Vetmit Zot

Zoti ju bëft kabull
agjërimin dhe ibadetin,
ju shtoftë e mira dhe bereqeti,
në zemër paqe e himeti.

Salavatin e kini tamam
shefati i Mustafas do ju gëzon
shpirti i juaj do ta pret Xhenetin
kjo jetë pa besnikëri zbon!

Ditët e dhimbjes u evokuan
tash na mbetët jetësimi
i besimit të palëkundur
ne vepër të mirë zbatimi.